Fashion

21 Δεκ 2015

10 κανόνες που παραβλέπουμε και δεν βλέπουμε αποτελέσματα στο γυμναστήριο.


Τα λάθη που κάνουμε όλοι στο γυμναστήριο και δεν βλέπουμε αποτελέσματα.Έχεις γραφτεί στο γυμναστήριο εδώ και τρεις μήνες, πηγαίνεις το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά παρ'όλα αυτά η κυτταρίτιδα εξακολουθεί να είναι η καλύτερή σου φίλη και η κοιλιά σου δεν λέει να πέσει. Κάπου εκεί λοιπόν αποθαρρύνεσαι, κόβεις το γυμναστήριο και τρως σαν να μην υπάρχει αύριο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι κάτι δεν κάνεις σωστά?


Η γυμναστική φίλες μου μας βοηθάει να νιώθουμε fit, δυναμώνει τους μύες αλλά αν δεν κάνουμε σωστά κάποια πράγματα δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σημαντικές αλλαγές στο σώμα μας. Εάν εφαρμόσετε τα παρακάτω tips όχι μόνο θα δείτε διαφορά, αλλά θα την δείτε και πιο σύντομα από όσο νομίζετε.
1.Αργές κινήσεις 
Εάν κάνεις βάρη, κάνε πιο αργά την κάθε άσκηση. Μην βιάζεσαι να ξεπετάξεις τις ασκήσεις, γιατί έτσι δεν μπορείς να δουλέψεις όλες τις μοίρες της κάθε μυϊκής ομάδας, άσε που μπορεί να τραυματιστείς. Το σωστό είναι να κάνεις το πρώτο σκέλος της άσκησης σε έναν χρόνο και το δεύτερο (δηλαδή το κατέβασμα των κιλών) να το κάνεις σε δύο χρόνους.
2.Σήκωσε όσα κιλά αντέχεις.
Δεν έχει νόημα να σηκώνεις πολλά κιλά και να μην κάνεις σωστά την άσκηση, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραυματιστείς και μετά θα χρειαστείς τουλάχιστον τρεις μέρες day off. Όταν δεις ότι αρχίζει και συνηθίζει το σώμα σου στο βάρος που σηκώνεις, τότε αύξησε κιλά.

3.Αερόβια άσκηση + βάρη.
Να κάνεις πάντα αερόβιο 10 λεπτά πριν και κάνα 20λεπτό τουλάχιστον μετά τα βάρη. Και τα δύο μαζί πάνε χέρι χέρι, αλλιώς δεν πρόκειται να δεις τους κοιλιακούς σου να πετάγονται.
4.Να πίνεις πολύ νερό.
Να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου κατά την διάρκεια της προπόνησης. Δεν χρειάζεται να διψάς απαραίτητα, το νερό σε βοηθάει να είσαι πιο power έτσι ώστε να μην ζαλιστείς.
5.Ένα πλούσιο γεύμα σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες πριν την προπόνηση θα σε βοηθήσει να βγάλεις δυναμικά το πρόγραμμα χωρίς να κουραστείς εύκολα.
6.Το τελευταίο γεύμα σου να είναι κατά τις οχτώ το πολύ εννιά το βράδυ και αυτό να περιέχει ΜΌΝΟ πρωτεΐνη και λαχανικά.
7.Πρωινό τρέξιμο.
Ξέρω ότι μετά βίας σηκώνεσαι να πας στην δουλειά αλλά ένα 20λεπτό interval (2 λεπτά τρέξιμο - 2 λεπτά περπάτημα) το πρωί με άδειο στομάχι θα κάψει όλο το λίπος που έχεις και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου καίγοντας θερμίδες όλη μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα.
8.Ποτέ άδειο στομάχι.

Αυτά τα έξι γεύματα μέσα στην ημέρα θα  βοηθήσουν τον μεταβολισμό σου να κάψει  όλο και περισσότερο. Αντιθέτως εάν αφήνεις το στομάχι σου άδειο, ο οργανισμός αποθηκεύει λίπος.
9.Όχι υδατάνθρακες μετά τις πέντε .
Όσο πιο αργά τρως υδατάνθρακες τόσο περισσότερο αποθηκεύονται σαν λίπος, γιατί κατά την διάρκεια της ημέρας ο μεταβολισμός καίει λιγότερες θερμίδες άσχετα με το τι ώρα κοιμάσαι.

10.Να πίνεις λιποδιαλυτικά ροφήματα μέσα στην ημέρα όπως πράσινο τσάι, Λουΐζα, τζίντζερ, χυμό αγγούρι (στο μίξερ) με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.