Fashion

26 Ιαν 2016

Al Pacino

 

Ο Alfredo James Pacino γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1940 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης από Ιταλούς γονείς. Ο παππούς του καταγόταν από το Κορλεόνε της Σικελίας. Είναι από τους ελάχιστους ηθοποιούς του Hollywood που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, ωστόσο έχει μια κόρη την Τζουλι Μαρί και δίδυμα με την ηθοποιό Μπέβερλυ Ντ'Άντζελο.
Η τεράστια καριέρα του Al Pacino ξεκίνησε το 1969 με την ταινία Me, Natalie. Το 1971 υποδύθηκε έναν τοξικομανή στην ταινία The Panic in Needle Park ρόλος ο οποίος τράβηξε την προσοχή του Φρανσις Φορντ Κοπολα και του έδωσε τον ρόλο του Μαικλ Κορλεονε στην ταινία Νονός (The Godfather 1972) έναντι του Ρομπερτ Ρεντφορντ και του Ρομπερτ ντε Νιρο που ήταν υποψήφιοι για τον ίδο ρόλο. Το 1973 πρωταγονιστεί στο Serpico οπού του έδωσε και υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου το οποίο έχασε όμως από τον Τζάκ Λέμον. Το 1974 πρωταγωνιστεί στο σικουελ της ταινίας «Ο Νονός» (The Godfather 2) όπου έχει την δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου. Το 1975 χάνει το Όσκαρ από τον Τζακ Νίκολσον αφού ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του στην ταινία “Dog Day Afternoon”. Με την ταινία του (…and justice for all) το 1979 χάνει άλλο ένα αγαλματίδιο για το οποίο είναι υποψήφιος.

Η επόμενη ταινία του είναι το “Scarface” (1983) στον ρόλο του Τόνι Μοντάνα όπου αφήνει εποχή. Το 1985 πρωταγωνιστεί στο “Revolution” το οποίο όμως αποτυγχάνει εμπορικά πράγμα το οποίο κάνει τον Pacino να μην εμφανιστεί σε ταινία για τα επόμενα 4 χρόνια. Η καριέρα του απογειώνεται ξανά το 1990 με το “Dick Tracy” που θα του φέρει και την υποψηφιότητα για Όσκαρ Β ανδρικού ρόλου. Ακολουθούν οι επιτυχίες (Frankie and Johnny, 1991) και (Glengarry Glen Ross 1992) για την οποία έχει άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β΄ανδρικού ρόλου. Το πολυπόθητο αγαλματίδιο έρχεται το 1992 με την εκπληκτική ερμηνεία στην ταινία (Scent of a Woman, 1992). Ακολούθησαν αξιομνημόνευτες ερμηνείες στις ταινίες Υπόθεση Καρλίτο (Carlito's Way, 1993), Ένταση (Heat, 1995) με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ο Δικηγόρος του Διαβόλου (The Devil's Advocate, 1997) με συμπρωταγωνιστή τον Κιάνου Ρίβς The Insider, 1999 με τον Ράσελ Κρόου και Insomnia το 2002. Οι ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε μετά το Insomnia δεν σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία.
Ο Αλ Πατσίνο έχει αρνηθεί αρκετούς ρόλους. Οι πιο σημαντικοί που απέρριψε είναι του Χαν Σόλο στο Ο πόλεμος των Άστρων (Star Wars, 1977), τον Κάπταιν Γουίλαρντ στο Αποκάλυψη Τώρα (Apocalypse Now, 1979) λέγοντας ειρωνικά στον «δεν έχω πάει στρατό και αν ήταν να πάω τώρα δεν θα ήθελα να πάω μαζί με τον Φράνσις (Κόπολα)» και του Έντουαρντ Λούις στο Pretty Woman.
Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, καθώς ερμήνευσε μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους στην ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.