Fashion

2 Δεκ 2015

Ανανεωθείτε πριν τις γιορτές


Εάν θες να ανανεωθείς πριν τις γιορτές και να λάμψει η επιδερμίδα σου, έχουμε να σου προτείνουμε τρεις θεραπείες που θα σε κάνουν να μαγνητίσεις όλα τα βλέμματα πάνω σου χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί ομόρφυνες!

1. Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία ή αλλιώς PRP (platelet rich plasma) είναι μια μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης κατά την οποία χρησιμοποιούνται οι αυξητικοί παράγοντες από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια ,με αποτέλεσμα να γίνεται ανάπλαση του δέρματος και αποκατάσταση των ινών που έχουν υποστεί βλάβη με την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων. Οι αυξητικοί παράγοντες αποτελούνται από πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από τον οργανισμό. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, και αφού σου πάρουν 5-15ml αίμα, γίνεται φυγοκέντριση και στην συνέχεια γίνεται έγχυση στα σημεία που χρειάζεται. Για καλυτέρα αποτελέσματα, πρέπει να κάνεις μια σειρά συνεδριών από 3 μέχρι 8 φορές ανάλογα με το πρόβλημα. Σαν διαδικασία την λες σχετικά ανώδυνη και δεν χρειάζεται παραμονή στο σπίτι ούτε δευτερόλεπτο. Τα αποτελέσματα συνήθως φαίνονται γύρω στις 20 μέρες γιατί ο οργανισμός χρειάζεται κάποιον χρόνο να παράγει κολλαγόνο. Το κόστος είναι περίπου στα 100€ και κάποιοι γιατροί το συνδυάζουν ακόμα και με fractional laser. Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για πρόσωπα ώριμα που χρειάζονται σύσφιξη και λείανση ρυτίδων και για πρόσωπα με ουλές.

2.Fractional Laser
Το fractional Laser είναι η τελευταία λέξη της αισθητικής δερματολογίας , αφού βελτιώνει τις ουλές, τις ρυτίδες και το περίγραμμα του προσώπου. Κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και μειώνει τις ατέλειες της επιδερμίδας. Σαν διαδικασία είναι αρκετά επίπονη, γι'αυτο τοποθετείται αναισθητική κρεμά στο σημείο πριν την εφαρμογή. Φανταστείτε ότι μπροστά από το lazer έχει πολύ μικρές σαν βελονιστές οι οποίες τρυπάνε κάποιες στοιβάδες της επιδερμίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται κάτι σαν έγκαυμα και ο οργανισμός αναγκάζεται να παράγει κολλαγόνο για να γιατρέψει την "πληγή". Εάν κάνετε 3-4 σερί  θα δείτε σημαντική διαφορά, μπορείτε να δείτε διαφορά όμως ακόμη και με το πρώτο. Αυτό εξαρτάται από το πόσο επιθετικά θα δουλέψει ο γιατρός στο δέρμα σας. Η παραμονή στο σπίτι είναι για μια βδομάδα με δέκα μέρες . Τις πρώτες μέρες μην τρομάξετε, θα είναι σαν να πάθατε έγκαυμα και θα είστε πρησμένη. Σε μια βδομάδα θα ξεφλουδιστείτε και έπειτα θα αρχίσετε να βλέπετε το δέρμα να λάμπει. 
Απαιτείται αντηλιακή προστασία και αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας, γι'αυτό είναι καλό η θεραπεία να γίνεται τους χειμερινούς μήνες. Η τιμή είναι γύρω στα 100 ευρώ και δεν είναι ακριβό θεωρώ εάν αναλογιστεί κανείς ότι το αποτέλεσμα αξίζει!


3.Botox
Όλοι και όλες ξέρουμε την έννοια, παρ'ολα αυτά όσες και όσοι δεν έχουν κάνει συνεχίζουν να αναρωτιούνται για το τι ακριβώς είναι. Το botox είναι μια ενέσιμη θεραπεία αισθητικής βελτίωσης του άνω μισού του προσώπου. Συνήθως γίνεται σε περιοχές όπως το συνοφρύωμα (οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια), στις γραμμές έκφρασης του μετώπου και στην περιοχή του έξω κανθού (πόδι της χήνας). Η δραστική ουσία είναι η εξασθενημένη αλλαντική ή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, η οποία αραιώνεται με φυσιολογικό ορό και εισέρχεται στο δέρμα με πολύ μικρές βελόνες. Μάλιστα πολλοί το μπερδεύουν με το υαλουρονικό οξύ , αφού η διαδικασία είναι περίπου η ίδια. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το πρώτο αναισθητοποιεί τους μύες του προσώπου ενώ το δεύτερο απλά γεμίζει τις ρυτίδες. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο και κοστίζει γύρω στα 500€ ανάλογα με τον ιατρό. Συνήθως τα αποτελέσματα φαίνονται μετά από τις δύο πρώτες μέρες και χρειάζεται επανάληψη στους 4-6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.