Fashion

10 Δεκ 2015

ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!


Στόχο μας είναι να «ξεγελάσουμε» τον οργανισμό μας, ώστε να μειώσει τις κατακρατήσεις, συνεπώς και το φούσκωμα, ώστε να χάσουμε 3 με 4 κιλά.

Λοιπόν :
Kάθε μέρα να τρώτε τουλάχιστον 5 γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό).Το ιδανικό είναι το μεσημεριανό να είναι το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας και το βραδινό παρόμοιο, αλλά μικρότερο.
ΠΡΩΙΝΌ
1 ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΆΤΑ ή 1 ομελέτα χωρίς λάδι και διάφορα λαχανικά και 1 φέτα γαλοπούλα ή 2 φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 φέτα γαλοπούλα ή 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% και 2 φρυγανιές ολικής άλεσης ή 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% και 30 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης ή 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% και 2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ Ή ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Φροντίστε να μην είναι ίδιο το δεκατιανό με το απογευματινό. Έτσι, αν στο πρωινό φάγατε φρουτοσαλάτα ή ήπιατε χυμό,  το δεκατιανό ή το απογευματινό που θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα θα πρέπει αν είναι διαφορετικό. 1 φρούτο ή 5 καρύδια ή 8 αμύγδαλα ή 1 γιαούρτι 1,5% ή 2 ξερά σύκα.

ΜΕΣΙΜΕΡΙΑΝΟ 
οι μερίδες να είναι μέτριες όπως σε ένα εστιατόριο.
Φακές ή φασόλια γίγαντες ή σούπα.
πατάτες στον ατμό ή στον φούρνο.
πράσινα φασολάκια, αρακάς, μπάμιες, κουκιά, τουρλού σκέτα με σάλτσα ντομάτας. Ομελέτα με 3 ασπράδια, διάφορα λαχανικά, χωρίς λάδι.Ψάρι μέτριο στο φούρνο, εάν είναι μικρο το ψάρι πχ γάβρος σε ένα πιάτο μέτριο το μισό.120 γρ. ψητό ή βραστό στήθος κοτόπουλου ή ψητό χοιρινό ψαρονέφρι.
ΒΡΑΔΙΝΟ
Αν το μεσημέρι φάγατε λαδερό, όσπρια ή πατάτες, το βράδυ θα πρέπει να φάτε 60 γρ. άπαχη πρωτεΐνη π.χ. κοτόπουλο, ψάρι, μαγειρεμένη με μια 1 κ ελαιόλαδο, και με 1 μεγάλη σαλάτα.
Αν το μεσημέρι φάγατε πρωτεΐνη π.χ. κοτόπουλο, ψάρι, το βράδυ θα πρέπει να φάτε 1 σαλάτα ή 1 ομελέτα με σαλάτα (εκτός αν τη φάγατε για πρωινό).

SOS!!!
Το διατροφικό αυτό πρόγραμμα δεν είναι δίαιτα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ακολουθήσουμε για περισσότερες από 10 ημέρες και δεν είναι κατάλληλο για γυναίκες που είναι έγκυοι ή που θηλάζουν.
Extra tips
1)Κάνε σωστή διατροφή όλη την ημέρα, φροντίζοντας να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα σνακ.
2)Το απόγευμα αν δεν το έχεις παρακάνει με τα φρούτα μέσα στην ημέρα (να ξεπεράσεις τα 5 δηλαδή), τότε μπορείς να καταναλώσεις μία μπάρα δημητριακών έως 30γρ ή μια μικρή μαύρη σοκολάτα στην ίδια ποσότητα.  

3)Κάνε το σωστό συνδυασμό: Πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λιπαρά θα πρέπει να μπαίνουν στο πιάτο στη σωστή ποσότητα για να είσαι πάντα ήσυχη πως κάνεις το σωστό. Ένα κομμάτι άπαχο κρέας για πρωτεΐνη σε ποσοστό 10-35%, ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι για υδατάνθρακες σε ποσοτό 50-55%(Don't forget – καλύτερα να είναι ολικής) και φυτικά λιπαρά όπως ελαιόλαδο ή μαργαρίνη σε ποσοστό 20-35%


4)Το βραδινό σου μπορεί να είναι ένα πλήρες γεύμα, αρκεί να το καταναλώσεις στο σωστό χρονικό διάστημα. Ιδανικά πρέπει να πάρεις το δείπνο σου 3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.