Fashion

10 Φεβ 2016

Robert De Niro


Ο Ρόμπερτ Μάριο Ντε Νίρο γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1943 στην Νέα Υόρκη από τον Ρομπερτ Ντε Νίρο τον πρεσβύτερο και την Βιρτζίνια Αντμιραλ. Όταν ήταν 2 ετών οι γονείς του χώρισαν και ο ίδιος μεγάλωσε στην περιοχή Κλίντον του Μανχάταν. Παρακολούθησε το Little Red School House αλλά αργότερα μετακινήθηκε από την μητέρα του στο High School of Music and Art της Νέας Υόρκης. Τα παράτησε στην ηλικία των 13 ετών και οργανώθηκε σε μια συμμορία των δρόμων στη Μικρή Ιταλία.








Ακολούθησε μια φιλονικία με τον πατέρα του, αν και αργότερα συμβιβάστηκαν όταν ο ίδιος σε ηλικία 18 ετών έπασχε από κατάθλιψη και ταξίδεψε στο Παρίσι για να τον φέρει στο σπίτι. Ο Ντε Νίρο παρακολούθησε τα μαθήματα της Στέλλα Άντλερ καθώς και αυτά της δραματικής σχολής του Λι Στράσμπεργκ. Σε ηλικία 16 ετών έκανε περιοδεία με την Αρκούδα του Τσέχωφ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1963 , ήρθε ο πρώτος μεγάλος ρόλος του Ντε Νίρο όταν εμφανίστηκε στο (The Wedding Party) του Μπράιαν Ντε Πάλμα, που ήταν και η αρχή μιας πολύχρονης συνεργασίας με τον σκηνοθέτη. Η ταινία όμως δεν κυκλοφόρησε επίσημα πριν από το 1969. Το μεγαλύτερο διάστημα της δεκαετίας του ΄60 το πέρασε σε θεατρικά εργαστήρια και σε παραστάσεις εκτός του Μπρόντγουέι. Είχε ένα μικρό ρόλο στη Γαλλική ταινία του Μαρσέλ Καρνέ Τρία Δωμάτια στο Μανχάταν (1965) και επανασυνδέθηκε με τον Ντε Πάλμα για τα Greetings (1968) και Γεια σου Μαμα... Αμερική! (1970)





Κέρδισε τα βλέμματα πολλών όταν εμφανίστηκε στο Bang the Drum Slowly (1973) ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η συνεργασία του με τον Μάρτιν Σκορσέζε στους Κακόφημους Δρόμους. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά ταινιών μεταξύ τους όπως Ο Ταξιτζής (1976), Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη (1977), Οργισμένο Είδωλο (1980) για το οποίο κερδίζει και το Oscar Α΄ ανδρικού ρόλου, Βασιλιάς για μια Νύχτα (1983), Τα Καλά Παιδιά (1990), Το Ακρωτήρι του Φόβου (1991) και Καζίνο (1995). Σε όλες αυτές τις ταινίες, ο Ντε Νίρο υποδυόταν κάποιον με αντικοινωνική συμπεριφορά. Μια από τις πιο σημαντικές ταινίες για την καριέρα του ήταν ο Ταξιτζής, όπου ο ρόλος του Τράβις Μπικλ εκτόξευσε την δημοτικότητα του και την καριέρα του. Στην ίδια ταινία περιλαμβάνεται και ο γνωστότατος "You talkin' to me?" μονόλογος του.





Το 1974 κερδίζει το Oscar δεύτερου ανδρικού ρόλου με την συμμετοχή του στην δεύτερη ταινία Ο Νονός (The Godfather 2) στο οποίο υποδύεται τον νεαρό Don Vito Corleone. Το 1976 εμφανίστηκε στο 1900 με τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ και το 1978 έπαιξε στον Ελαφοκυνηγό. Το 1980 πρωταγωνιστεί σε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας του στο Once Upon a Time in America όπου υποδύεται έναν Εβραίο γκάνγκστερ. Από τα μέσα του 80 και έπειτα άρχισε να πρωταγωνιστεί και σε πιο κωμικούς ρόλους καθώς ο ρόλους το γκάγκστερ μέχρι τότε τον είχε στιγματίσει. Επίσης σε γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία και τον συναντάμε στις εξής ταινίες: Καυτές Μαρτυρίες (1981), Μια Αγάπη Γεννιέται (1984), Μπραζίλ (1985), Η Αποστολή (1986), Οι Αδιάφθοροι (1987), Ο Διώκτης του Μεσονυκτίου (1988), Ένταση (1995), Ο Πρόεδρος, ένα ροζ Σκάνδαλο και ένας Πόλεμος (1997), Ρόνιν (1998), Ανάλυσέ το (1999), Ξανά Ανάλυσέ το (2002), Γαμπρός της Συμφοράς (2000), Πεθερικά της Συμφοράς (2004),Το Κρυφτό (2005) και Οδηγός Αισιοδοξίας Silver Linings Playbook, 2012). To 2006 σκηνοθέτησε αλλά και συμπρωταγωνίστησε με τους Ματ Ντέιμον, Αντζελίνα Τζολί και Τζό Πέσι στο Ο Καθοδηγητής. Στις 7 Ιουνίου 2006, ο Ντε Νίρο δώρισε όλο το κινηματογραφικό του αρχείο, στο οποίο περιλαμβάνονται σενάρια και κουστούμια, στο Harry Ransom Center του πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.



Ο Ντε Νιρο έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει 2 παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Νταιαν Άμποτ την Νιτρίνα και τον Ραφαελ, ενώ με το μοντέλο Τούκι Σμιθ απέκτησε δυο δίδυμους γιους με εξωσωματική γονιμοποίηση. Γνωστή έγινε και η σύντομη σχέση του με την Ούμα Θέρμαν. Το 1998 κατά την διάρκεια γυρισμάτων στην Γαλλία κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα εκπόρνευσης γυναικών. Ο Ντε Νίρο δήλωσε τότε ότι ουδέποτε έχει πληρώσει για σεξ αλλά και αν το είχε κάνει αυτό δεν είναι έγκλημα. Σε συνέντευξή του σε Γαλλική εφημερίδα δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στη Γαλλία και πως θα συμβουλέψει όλους τους φίλους του να μην επισκεφτούν αυτή τη χώρα.Το 2004 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, Γκρέις Χάιταουερ, πρώην αεροσυνοδό. Ο γιος τους Έλιοτ γεννήθηκε το 1998 και το ζευγάρι έκανε αίτηση διαζυγίου λίγους μήνες μετά τη γέννηση του, ποτέ όμως δεν ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες.


Ο Ντε Νίρο, του οποίου οι πρόγονοι είχαν μεταναστεύσει από την Ιταλία, ήταν να βραβευτεί σαν επίτιμος Ιταλός πολίτης στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2004. Υπήρξε αντίδραση όμως από τους Sons of Italy, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο ηθοποιός είχε χαλάσει την εικόνα της χώρας με τους ρόλους Ιταλών κακοποιών τους οποίους συνεχώς ενσάρκωνε. Ο υπουργός πολιτισμού της χώρας, Τζουλιάνο Ουρμπάνι (Giuliano Urbani), δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς και η τελετή επαναπρογραμματίστηκε για τον Οκτώβριο στη Ρώμη. Αν και ο ηθοποιός δεν παραβρέθηκε σε δύο συνεντεύξεις τύπου, η βράβευση έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2006. Οι αμοιβές του Ρομπερτ Ντε Νίρο ξεκίνησε από 50$ για την ταινία (The Wedding Party, 1969) και έφτασαν τα 20.000.000$ (Analyze That, 2002). Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του καθώς και ο πιο σημαντικός εν ζωή. Αυτό οφείλεται κυρίως στην άκαμπτη τελειομανία του και στην επιμονή με την οποία προφυλάσσει την προσωπική του ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.